Το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό αποτελεί καρπό της έρευνας καθώς και της προεργασίας που έγινε για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΝΩΡΙΣ, ΚΑΚΟΠΕΤΡΟΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944.

Είχαμε την τύχη, μαζί με τη συνεργάτιδα μου Βίκη Αρβελάκη, να βρεθούμε δίπλα σε ανθρώπους που σημαδεύτηκαν ισόβια από τη δολοφονική μανία των Γερμανών κατακτητών, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 1944 στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά Χανίων και γίναμε δέκτες και θεματοφύλακες της μνήμης τους. Μας εμπιστεύτηκαν αναλυτικές, συγκλονιστικές περιγραφές. Μαρτυρίες μοναδικής αξίας. Ζωντανές ιστορίες που οφείλουμε να μοιραστούμε! Ένα μέρος από τις μαρτυρίες των συνομιλητών μας αποτελεί υλικό του ντοκιμαντέρ που δημιουργήσαμε. Ένα άλλο μέρος τους όμως βρέθηκε στο αρχείο μας και μας γέννησε την επιθυμία να το μοιραστούμε. Οι παραπάνω μαρτυρίες σε συνδυασμό με το ιστορικό υλικό, έγιναν ο βασικός κορμός του ομότιτλου βιβλίου.

Το βιβλίο συμπληρώθηκε με φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα καθώς και κάποια κείμενα που συνθέτουν τόσο το ιστορικό γεγονός της δολοφονικής επίθεσης των Γερμανών στον Κακόπετρο στις 28/08/1944, όσο και θέματα όπως οι Γερμανικές αποζημιώσεις που ακολούθησαν στον χρόνο.

Ματθαίος Φραντζεσκάκης

ΣΕΙΡΑ : ΚΡΗΤΗ, ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

http://creteoralhistory.org/

https://www.facebook.com/CreteOralHistory/

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart